Ο Πρόεδρος του ΕΛΔΟ στον τελικό του διαγωνισμού First Lego League στη Θεσσαλονίκη

Ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός χαιρετίζει τις ομάδες ρομποτικής που συμμετείχαν στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά, που διοργάνωσε η First Lego League στη Θεσσαλονίκη, στις 16 και 17 Μαρτίου.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν το Διάστημα (Into Orbit) κι εμείς αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που διαπιστώνουμε ότι όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι επιθυμούν να γνωρίσουν αυτόν τον συναρπαστικό κόσμο και δουλεύουν με πάθος για να πετύχουν τον στόχο τους.

Ιδιαίτερα επιθυμούμε να συγχαρούμε τους νικητές, δηλαδή τους inventors από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας και τους NGK από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων, που κατέλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην παγκόσμια διοργάνωση της First Lego League στο Χιούστον των ΗΠΑ, μεταξύ 17 και 20 Απριλίου.

Θα θέλαμε, επίσης, να δώσουμε διπλά συγχαρητήρια στους NGK που κατάφεραν μια ακόμη εξαιρετικά σημαντική διάκριση: Η ομάδα, με ομόφωνη απόφαση των κριτών, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Global Innovation Award που θα διεξαχθεί στο Σαν Χοσέ των ΗΠΑ, μεταξύ 30 Ιουνίου και 2 Ιουλίου 2019. Τα παιδιά, με την πολύτιμη καθοδήγηση δασκάλων και προπονητών, παρουσίασαν την πιο καινοτόμα λύση στο θέμα του φετινού διαγωνισμού FLL “Into Orbit”.Συγκεκριμένα, σχεδίασαν παιχνίδια ειδικά για πολύμηνες διαστημικές αποστολές έχοντας ως στόχο την ψυχαγωγία, τη δημιουργική απασχόληση των αστροναυτών αλλά και την καλλιέργεια λεπτεπίλεπτων δεξιοτήτων και την όξυνση της οπτικής αντίληψης του χώρου που σταδιακά εκφυλίζεται από την πολύμηνη παραμονή στο διάστημα.

Τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό εκπροσώπησε ο πρόεδρος, κ. Πρωτοπαπάς Χριστόδουλος, ο οποίος παρέδωσε και τα βραβεία στις νικήτριες ομάδες.

2019-03-22T13:33:19+03:00Μάρτιος 18th, 2019|Categories: Γενικά|0 Comments

Leave A Comment