ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοινώνεται από τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό ότι τα μέλη της Διεθνούς Διαστημικής Κοινότητας «Workshop on Radiation Monitoring on International Space Station (WRMISS)», αποφάσισαν την ανάληψη της διοργάνωσης του 24ου WRMISS στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2019.

Η υποψηφιότητα της Ελλάδας υπερίσχυσε με απόλυτη πλειοψηφία, έναντι των υπολοίπων, κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Fukui στην Ιαπωνία από 04-06 Σεπτεμβρίου 2018.

Μέλη της κοινότητας WRMISS είναι διεθνώς αναγνωρισμένοι επιστήμονες, νομπελίστες, καθηγητές, αστροναύτες και υψηλόβαθμα στελέχη από την NASA, την ESA, την DLR, το ISA, το Canadian Space Agency, το Russian Space Agency και την JAXA.

Υποστηρικτής της υποψηφιότητας και φορέας υποδοχής είναι ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός (ΕΛΔΟ), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω ενέργεια υποστηρίζεται ενεργά από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, πανεπιστήμια και ιδρύματα της χώρας.

Ο Πρόεδρος του WRMISS, Dr. nther Reitz, συνεχάρη και καλωσόρισε την εκπρόσωπο της Ελληνικής υποψηφιότητας, Δρ. Μαριάνθη Φραγκοπούλου και τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό, για την ανάληψη της διοργάνωσης του WRMISS 2019.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΔΟ κ. Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς δήλωσε: «Ένας από τους κύριους στόχους του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού είναι η ανάδειξη της Ελλάδος σε χώρα συνάντησης επιστημόνων του διαστήματος και για το σκοπό αυτό έχουν δρομολογηθεί από μέρους μας μια σειρά δράσεων με μια από αυτές την υποστήριξη της διοργάνωσης στην Ελλάδα του Συνεδρίου WRMISS 2019».

Το συνέδριο διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αποτελεί επίτευγμα και μοναδική ευκαιρία για την ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα.

 

Δελτίο Τύπου WRMISS (pdf)